2min

Onlangs bevestigde Samsung dat het op korte termijn met zijn eerste opvouwbare smartphone zou komen. Vandaag zijn er nieuwe details onthuld over dat vlaggenschipmodel, maar ook over de Galaxy S10. Die telefoon zou 5G-verbindingen ondersteunen en een compleet nieuw design krijgen.

Dat stellen anonieme bronnen binnen het Zuid-Koreaanse bedrijf tegenover persbureau Bloomberg. Dat meldt dat de Galaxy S10 5G ondersteunt, een verbindingstechniek die tien tot honderd keer zo snel als de huidige infrastructuur van telecombedrijven is. Onder meer Verizon en AT&T zijn internationaal begonnen met het upgraden van hun apparatuur naar 5G-technieken. Maar de Galaxy S10 biedt meer dan alleen snellere verbindingen.

De Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 zou ook een veel ander scherm krijgen. Samsung integreert onder meer een vingerafdrukscanner onder het display, maar zou ook de selfiecamera onder het scherm willen plaatsen. Verder zouden er drie varianten op de S10 uitgebracht worden.

Er zou een standaardversie komen, met een OLED-scherm van zo’n 5,8-inch dat lijkt op dat van de S9. Verder komt er een “supersized” variant en een derde, budgetvriendelijke versie. Die laatste zou dan zonder vingerafdrukscanner achter het display geleverd worden. Het formaat van deze schermen is niet zeker, al hoorden we een paar maanden geleden dat er mogelijk een 5,8-inch, 6,1-inch en 6,3-inch versie uit zouden komen.

Het opvouwbare toestel

De opvouwbare telefoon heeft volgens Bloomberg verder de codenaam Winner. Die zou in een of twee varianten op de markt komen. Een daarvan sluit zich verticaal als een boek en de ander klapt meer dubbel. Die laatste variant zou momenteel de voorkeur genieten binnen Samsung en er zou ook een prototype van gemaakt zijn.

Het scherm heeft volgens de bronnen van Bloomberg een primair scherm met een coating die “voelt als eentje die bij camera’s gebruikt wordt en dus niet als glas”. Een 4-inch tweede scherm zit aan de buitenkant en maakt het mogelijk om bijvoorbeeld meldingen te bekijken, zonder dat het toestel volledig opengevouwen moet worden.

De Winner zou meer dan 200 gram wegen, wat komt door het grote scherm. Het primaire scherm neemt volgens de geruchten 7-inch in beslag en is “ongeveer het formaat van een kleinere tablet.”