Samsung komt met een nieuw LCD scherm dat bijna alle kleuren van de NTSC standaard kan weergeven, daarnaast heeft het scherm de snelste responstijd ter wereld.

De 19 inch grote SyncMaster 931C kan 97 procent van alle ware kleuren uit de NTSC-standaard weergeven, de weergaven van afbeeldingen en foto’s worden daardoor nog kleurrijker en scherper. Nagenoeg alle LCD schermen die momenteel op de markt zijn kunnen tot 82 procent van de NTSC kleuren weergeven. De weergave van de 931C is naast de NTSC-standaard ook op het CIE 1976 kleurruimte chromaticiteitsdiagram gebaseerd.


Ook opmerkelijk is de print-preview-functie die het mogelijk maakt om een afdrukweergave te tonen die is gebaseerd op de gegevens van de aangesloten printer.
Wat betreft de responstijd is de 931C ook een hoogvlieger, met twee milliseconde heeft dit scherm de snelste responstijd ter wereld. De contrastwaarde is 2000:1. Deze specificaties heeft de organisatie van de World Cyber Games 2006 ertoe doen besluiten om het scherm uit te roepen tot officiële wedstrijd-LCD monitor.

Vanaf september is de 931C te koop in Nederland, het scherm gaat dan 439 euro kosten. Voor die prijs krijgt de koper ook geintegreerde multimediaspeakers en een wandbevestiging.