SanDisk heeft vandaag een nieuwe digitale muziekspeler geintroduceerd. De speler wordt uitgebracht in een bestaande serie, maar heeft meer geheugen dan Apple’s iPod nano, terwijl het apparaat hetzelfde prijskaartje heeft.

SanDisk is geen kleine speler op de markt voor mp3-spelers, het bedrijf staat op de tweede plaats, achter de absolute marktleider Apple. Het bedrijf wil echter meer inlopen op Apple en lijkt daar met de nieuwe Sansa speler een aardige poging in te doen. Zo kost de nieuwe 8GB Sansa ongeveer 250 dollar, terwijl een 4GB nano even duur is.

De bestaande Sansa spelers met capaciteiten van 2, 4 en 6 gigabyte aan opslagruimte worden door SanDisk ongeveer 30 procent goedkoper gemaakt en kosten daardoor 140 tot 220 dollar.
SanDisk zegt de spelers zo goedkoop te kunnen maken, doordat het zelf flashgeheugen produceert. Flasgeheugen is het duurste onderdeel van een MP3-speler en doordat SanDisk de grootste leverancier van flashgeheugen is, betekent dat lagere prijzen voor dit onderdeel.

SanDisk heeft eerder deze maand al laten weten dat het samen met Toshiba voor vijf miljard dollar een nieuwe fabriek voor flashgeheugen zal gaan bouwen in Japan. Ook heeft het bedrijf voor 1,55 miljard dollar het bedrijf Msystems opgekocht. Met de nieuwe spelers en de prijsverlagingen hoopt SanDisk naar een marktaandeel van 30 tot 35 procent te kunnen gaan, ten opzichte van de huidige tien procent.