min

Tags in dit artikel

, , ,

Op een beurs als de IFA in Berlijn tonen allerlei bedrijven hun nieuwste snufjes en zo ook Sony. Sony verrijkt hun gamma namelijk met 2 nieuwe GPS systemen die voorzien zijn van Bluetooth en een breedbeeldscherm.

Sony’s serie van GPS systemen, de Nav-U, wordt aangevuld met de NV-U80 en de NV-U81T. De trekpleister van de NV-U80 en de NV-U81T, naast het breedbeeldscherm en Bluetooth, is het feit dat Sony hun nieuwste ontwikkeling, Position Plus, heeft toegepast bij deze twee GPS systemen. Position Plus bestaat in feite uit een aantal backup sensors die ervoor moeten zorgen dat wanneer het GPS signaal erg laag is, zoals in tunnels, er toch nog precieze navigatie mogelijk is.

De nieuwe eenheden zijn beiden voorzien van een 4,3" breedbeeld touchscreen dat ondersteuning biedt voor Gesture control, wat inhoudt dat je door je vinger in een bepaalde beweging over het scherm te laten gaan acties kan laten uitvoeren zoals "Zoek het dichtsbijzijnde resteaurant". Ook is er Bluetooth aanwezig op beide apparaten waardoor het mogelijk is hands-free te bellen met je mobliele telefoon. Er zit uiteraard ook nog een verschil tussen de NV-U80 en de NV-U81T, de NV-U80 zal namelijk maar 512MB opslagruimte aan boord heeft terwijl de NV-U81T er 4GB heeft en deze versie zal je ook voorzien van verkeersinformatie.