De Zwitserse politie is op een nieuw probleem gestuit in het onderzoek naar de kidnapping van Natascha Kampusch, die door Wolfgang Priklopil acht jaar lang werd opgesloten in een kamertje onder zijn huis. De politie heeft namelijk een Commodore 64 gevonden, waar mogelijk meer informatie op te vinden is over de vraag waarom Priklopil het meisje destijds ontvoerde.

De politie is verbaasd dat Priklopil enkel gebruikmaakte van de computer, die momenteel alleen nog door enthousiastelingen gebruikt wordt. De politie hoopt de Commodore te kunnen doorzoeken, maar stuit daarbij wel tegen problemen. Volgens Gerhard Lang van het Zwitserse Federal Criminal Investigations Bureau is het namelijk moeilijk om alle data van de Commodore over te zetten op een PC.

Er zijn genoeg emulators in omloop die het mogelijk maken om Commodore 64 applicaties te draaien op een PC, maar volgens Lang is het erg moeilijk om alle gegevens zonder enig verlies over te zetten. De politie hoopt het verlies van gegevens zoveel mogelijk te beperken. Omdat Priklopil kort na de ontsnapping van het meisje zelfmoord pleegde, kan elk stukje informatie cruciaal voor het onderzoek zijn.