1 min

Tags in dit artikel

, ,

Accell toonde op de CEIDA expo ’s werelds eerste Mini HDMI kabel. Deze kabel is een uitbreiding van hun UltraCam-productlijn en is voornamelijk bedoeld voor digitale camera’s en camcorders.

Einde juni was op Techzine te lezen over de introductie van HDMI 1.3. Deze upgrade heeft als belangrijkskte kenmerk een betere kleurdiepte. Er werd toen ook al bekend gemaakt dat door deze upgrade ook een mini connector mogelijk zal zijn die gebruikt zal worden in camcorders en digitale camera’s aangezien een normale HDMI connector hiervoor te groot is.

Echter was er tot op heden nog geen enkele fabrikant die daadwerkelijk Mini HDMI kabels fabriceerde, hier brengt Accell verandering in. Het bedrijf toonde op de CEIDA Expo, de grootste beurs op het gebied van thuiselektronica, de allereerste Mini HDMI kabel. Deze kabel is voorzien van gouden connectors die voor een vloeiende, snelle en efficiënte overdracht van data moeten zorgen. Met de opkomende HD camcorders zal deze kabel meer en meer gebruikt worden.