Onderzoekers van de Universiteit van Cambridge hebben een nieuw soort oprolbaar scherm uitgevonden, dat in tegenstelling tot veel andere oprolbare schermen te produceren is met eenvoudige materialen en aan de hand van een eenvoudig productieproces.

Het oprolbare scherm is gemaakt van een koperlegering en is eenvoudig te produceren. Ook hoeven er volgens Dr. Keith Seffen geen speciale materialen aan te pas te komen. Seffen, die het onderzoek leidt, denkt dat de schermen goedkoper en sneller zijn te produceren dan bestaande oprolbare schermen, omdat er geen scharnieren of andere mechanische oplossingen nodig zijn om het scherm op te rollen.

Seffen kreeg het idee voor de oprolbare schermen door de armbanden voor kinderen die oprollen als je het rechte stukje metaal tegen de pols slaat. Het oprolbare materiaal zou volgens Seffen toegepast kunnen worden in computerschermen, toetsenborden en zelfs herbruikbare verpakkingen.

Wanneer de techniek daadwerkelijk toegepast gaat worden is niet duidelijk, de onderzoekers hebben wel patent aangevraagd op hun uitvinding.