1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Nederlandse bedrijf Polymer Vision, een dochteronderneming van fabrikant Philips, heeft gisteren haar ‘Readius’-mobieltje gelanceerd. Het mobieltje is het eerste ter wereld dat gebruik maakt van een oprolbaar scherm, dat ideaal is om nieuws, blogs of e-mails door te lezen en het apparaat tegelijkertijd beperkt te houden in grootte.

Het apparaatje is niet groter dan twee visitekaartjes, maar huist tegelijkertijd een display met een diameter van 13 cm oftewel 5 inch. Het prototype van het apparaat werd twee jaar voorgesteld en zal halverwege 2008 te vinden zijn in de winkelrekken.

"Je krijgt de grote display van e-reading, de superieure batterijduur van e-reading, de high-end connectiviteit van e-reading, maar dat alles in het gewicht en de form factor van een mobieltje. Wij hebben e-reading naar het mobieltje gebracht", aldus Karl McGoldrick, CEO van Polymer Vision.

Voorlopig is het apparaatje enkel in staat om zwart/wit weer te geven, maar McGoldricks droom is om binnen vijf jaar een mobieltje op de markt te brengen met een oprolbaar 8-inch kleurendisplay. Over de prijs wou Polymer niets kwijt, maar als richtlijn gaf ze de "prijs van een high-end mobieltje" aan.