2min

Tags in dit artikel

, ,

Deze week gingen we gadgets bespreken die te maken hebben met het visuele. We bespreken een tafel gebouwd uit oude harde schijven, een geniale afstandsbediening en een leuke klok.

Deze klok is reeds op Techzine verschenen, maar toch vermelden we hem nog even voor de mensen die hem niet gezien zouden hebben. Het is namelijk een scherm die een spelletje pong weergeeft. De linkerspeler stelt het aantal uren voor, de rechterspeler het aantal minuten. De linkerspeler wint dus slechts éénmaal per uur terwijl de andere één keer per minuut wint.

Deze afstandsbediening van Philips is voor de échte voetbalfans. Het universeel apparaatje is namelijk groen, en bevat 22 knoppen die zoals de spelers op een voetbalveld opgesteld zijn. De belangrijkste functie zit onderaan, want tijdens een voetbalspel wil je natuurlijk een flesje kunnen openen zonder uit je zetel te komen.

Deze tafel is voor mensen die terugwillen naar de tijd waarin computers nog niet dienden om spelletjes te spelen of visuele mogelijkheden hadden. De assertieve computergebruiker kan deze tafel gemaakt uit een oude harde schijf aanschaffen. De tafel is grotendeels uit alluminium en is gemaakt met een harde schijf die in de jaren 70 gebruikt werd. Meer informatie erover vind je hier.

Volgende week geven we aandacht aan het innerlijk van de pc. Alle gadgets die te maken hebben met hardwareonderdelen, of de kast zelf kunnen dus ingezonden worden. Dit gebeurt nog steeds via pm.

We bedanken Siederstylah en Ko voor het insturen van verschillende gadgets!