2min

Tags in dit artikel

, ,

Wie had gedacht dat de explosieve groei van slimme apparaten begin 2019 zo hard zou gaan, heeft gelijk gekregen. Inmiddels heeft ongeveer eenderde van alle huishoudens tenminste één apparaat die op afstand kan worden bediend. Veel technologen zijn dan ook verbaasd met deze ontwikkeling. Het gaat vooral om apparaten die bijvoorbeeld de verwarming of energie kunnen instellen.

Maar het gaat niet alleen om het op een afstand regelen van een apparaat. Ook de komst van de ´smart speaker´ draagt hieraan bij. Voornamelijk het gemak waarop een ´Home Assistant´ kan bijdragen aan de dagelijkse bezigheden speelt hier een belangrijke rol in. Steeds meer mensen laten bijvoorbeeld hun boodschappen bezorgen, stellen automatisch hun wasmachines in of komen graag in een verwarmde kamer. Dit is allemaal mogelijk met een slim apparaat.

Internet speelt cruciale rol

Wat al deze slimme apparaten met elkaar gemeen hebben is het gebruik van internet, Zo ondervindt ook de eigenaar van Internetvergelijk.nl. Hij krijgt steeds meer vragen over hoe het internet kan worden ingeregeld en deze kan worden gekoppeld aan een bepaald apparaat. Ook zijn steeds meer huishoudens op zoek naar een provider die een snelle en stabiele internetverbinding kunnen opleveren om al deze apparaten te laten werken. Anno 2019 wordt er namelijk steeds meer verwacht van internet en kunnen haast niet meer zonder.

Rooskleurig toekomstbeeld

De explosieve groei van deze slimme apparaten komt voor velen misschien als een verrassing, maar sommigen hadden toch wel voorspeld dat 2019 het jaar wordt van de definitieve doorbraak. Voornamelijk technici en andere ontwerpers zien de toekomst rooskleurig tegemoet en verwachten dat de groei nog veel verder zal stijgen. De grootste drijfveer zou het gemak zijn dat dagelijkse processen uit handen worden genomen voor de mensen.

Kostenbesparing

Technici wijzen niet alleen op het gemak van slimme apparaten, ook bespaart het kosten op de lange termijn. Zeker op het gebied van energie gaan huishoudens er flink op vooruit qua financiën. Huishoudelijke apparaten kunnen worden aangezet op gemakkelijk worden aangezet op tijden met de voordeligste tarieven en de lampen branden alleen wanneer iemand thuis is. Energie wordt daarmee alleen verbruikt wanneer het echt nodig is.