min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung staat ondertussen al bekend om het vervaardigen van dunne producten, zo heeft Samsung onder andere een reeks flinterdunne mobieltjes op de markt. Op de KES 2006 beurs in Korea heeft Samsung nu nog wat nieuwe snufjes getoond welke een opmerkelijke dikte hebben.

De elektronicagigant toonde op deze beurs een 17-inch flat-screen met een dikte van 12mm. De technologie die hierachter schuilt is AMOLED, wat slaat op Active Matrix Organic Light Emitting Diode. AMOLED stelt je in staat heldere en kleurrijke beelden te verkrijgen met een minimale dikte omdat een backlight niet noodzakelijk is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld LCD. De specificaties van het scherm zijn ook niet mis: een resolutie van 1.600 x 1.200, een responstijd lager dan 0,01ms, een contrast van 1.000:1, een helderheid van 400 candèla en tenslotte ook een kijkhoek van 170°.

Naast dit aantrekkelijke scherm stond Samsung ook te pronken met een ultra dunne PC. Deze meet 5,5cm in de breedte en draagt de naam NX-10. Deze PC verdient uiteraard een plaats in de woonkamer, het besturingssysteem dat standaard meegeleverd wordt is dan ook Windows XP Media Center Edition. Er zullen verschillende versies verkrijgbaar zijn, welke er aan de buitenkant hetzelfde uitzien, maar aan de binnenkant andere componenten huisvesten. De processortaken worden vervuld door een AMD Sempron of Turion64 X2. De harde schijf varieert van 200 tot 400GB en de onboard nVidia C51MV doet het grafische werk. Tot slot is er ook nog een 6 in 1 kaartlezer aanwezig.

Als laatste was er ook een opmerkelijke muis te vinden op de Samsung-stand. Deze muis is 8mm dik en heeft 5 knoppen, een scroll wheel en een semi-automatisch oprolbare draad aan boord. Of deze muis praktisch is, is natuurlijk de vraag, maar klein is hij in ieder geval wel.