1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Suenori Fukui, een 60-jarige man, heeft in met behulp van een techniek van het bedrijf Tomie Media Solutions een CD ontworpen die opgebouwd is uit glas en oneindig lang meegaat zonder kwaliteitsverlies.

Fukui ontdekte dat glas een uitstekende receptor voor geluid is. De informatie op glazen cd’s wordt, net zoals bij conventionele CD’s, uitgelezen met behulp van een laser. Echter zijn CD’s gemaakt van plastic niet volledig transparant waardoor de informatie niet perfect uitgelezen kan worden, hetgeen bij glazen CD’s wel kan. Bij de CD’s die wij kennen, kan ook kwaliteitsverlies optreden wanneer deze worden blootgesteld aan een overdosis zonlicht of een te vochtig milieu, glazen CD’s hebben hier geen last van. Muziekcritici hebben zo’n glazen CD aan de test onderworpen en zij beweren dat het in feite een virtuele live act is.

N & F Label, de verkoper van "Glass CD’s", heeft vandaag ook hun eerste glazen CD in de verkoop gedaan, het betreft Air on G String van J.S. Bach. Jammergenoeg heeft kwaliteit ook altijd een hoog prijskaartje, 98.700 Yen om precies te zijn (831 dollar). Deze hoge prijs is te verklaren door het feit dat deze CD’s met de hand gemaakt zijn. De CD zal te koop zijn in de Japanse winkels Ishimaru Denki en Tower Records in Shibuya. De CD wordt tevens geleverd met een speciaal glazen behuizing.