1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft zal haar Sender ID techniek voor e-mails vrijelijk beschikbaar stellen, waardoor andere partijen ermee aan de slag kunnen, zonder dat ze daarvoor een licentie moeten kopen bij Microsoft of bang hoeven te zijn voor een aanklacht van Microsoft.

Sender ID is een techniek voor e-mails die vergelijkbaar is met de nummerherkenningstechniek die je op telefoons terug kan vinden. Microsoft heeft het systeem opgezet als oplossing tegen spam en en phishingmails. Het bedrijf heeft afgelopen jaren gewerkt aan een algemene adoptie van het systeem, maar dat liep stroef, omdat Microsoft de techniek alleen onder licentie wilde uitgeven. Momenteel gebruikt 36 procent van alle verstuurde mailtjes gebruik van een Sender ID.

Daarom heeft Microsoft nu besloten om het systeem beschikbaar te maken onder haar Open Specification Promise programma. Hierdoor kan iedereen vrijelijk gebruik maken van het systeem. De softwaregigant hoopt dat het systeem daardoor sneller haar weg vindt naar diverse commerciële en opensource applicaties. Op de pagina van Open Specification Promise is meer te lezen over het programma en welke services er nog meer beschikbaar zijn.