1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vantec heeft een nieuwe laptopcooler aan haar lapcool serie toegevoegd. Behalve het koelen van de laptop dient de Piano-101 ook als 2.1 stereo geluidssysteem en als USB hub.

Het koelsysteem is voorzien van een fan waarvan de snelheid naar wens is in te stellen. Alhoewel dat toch het hoofddoel is van dit product is er verder over de koeling opmerkelijk weinig te vinden in de specificaties van het product.


Meer is te vinden over het ingebouwde 2.1 stereo speaker geluidssysteem dat een totale RMS heeft van 15 watt. Het aantal Watt is gelijk verdeeld over de twee 1,5 inch speakers en de 2 inch subwoofer, die dus elk vijf watt kunnen leveren. Aan de voorzijde is een equalizer voorzien, waarop een aantal voorgeprogrammeerde instellingen te kiezen zijn. Ook de sterkte van de bas is handmatig in te stellen. De speakers zijn verder eenvoudig te verschuiven waardoor het systeem geschikt is voor laptops met een beelddiagonaal van twaalf tot zeventien inch.

Als extraatje heeft Vantec ook nog een USB hub in de Piano gestopt, die ervoor zorgt dat de laptop uitgebreid wordt met drie USB 2.0 poorten. Overigens worden alle benodigde kabels voor aansluiting met de laptop met de Piano meegeleverd. Wanneer het koelsysteem, dat in het wit of in het zwart te verkrijgen is, in Nederland verkrijgbaar is en voor welke prijs is op het moment nog niet duidelijk.