Microsoft heeft vandaag een bétaversie van Virtual Earth 3D gelanceerd, waarmee men driedimensionale stadsbeelden kan bekijken.

Met het programma probeert Microsoft de concurrentie aan te binden met aanbieders zoals Google en NASA. Met het nieuwe programma kan men van vijftien Amerikaanse steden de driedimensionale beelden opvragen.

Microsoft hoopt natuurlijk dat veel mensen het programma gaan gebruiken, Microsoft zelf heeft een plugin gelanceerd voor Internet Explorer waarmee men de beelden kan opvragen. Natuurlijk wil Microsoft, net als ieder ander bedrijf, er ook graag wat geld ermee verdienen. Daarom hebben ze een manier van adverteren bedacht die geheel in de stijl past. Zo plaatsen ze in de steden billboards, op deze billboards kan men dus advertenties plaatsen. Microsoft wil de komende jaren haar software gaan verbeteren door er meer steden in te verwerken.

Om de 3D-beelden te kunnen bekijken moet zoals gezegd eerst een plugin voor Internet Explorer gedownload worden, die is te vinden op Live Search.