1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft heeft gistermiddag de nieuwe versie van Windows Live Messenger uitgebracht: 8.1. In de nieuwe bètaversie is de inmiddels populaire IM-applicatie sterk verbeterd op bepaalde punten.

Uiteraard heeft de nieuwe bètaversie buiten de oude functies ook nog nieuwe functies gekregen:

Microsoft heeft een nieuw visitekaartje ontworpen waarop meer informatie te plaatsen is. Hierdoor kunnen mensen elkaars vrienden makkelijker bereiken. De schermnaam, persoonlijke instellingen en status kunnen meegenomen worden naar iedere computer waar de gebruiker gebruik van maakt. Na de installatie van de nieuwe bètaversie kan er tweemaal gratis gebeld worden naar haast elk telefoonnummer in de wereld. (Tijdens deze bèta is het mogelijk om met Verizon Web Calling tweemaal drie-minuten bellen met bijna elke vaste of mobiele telefoon ter wereld. Dit aanbod geldt echter niet voor alreeds bestaande klanten van Verizon Web Calling).

Buiten de veranderingen die zichtbaar zijn voor de gebruiker, heeft Microsoft nog enkele punten verbeterd welke op het eerste gezicht niet te zien zijn. Zo presteert de server nu beter dan voorheen en de automatische updates van de aanmeldprocedure zijn ook verbeterd.

De nieuwe versie van Windows Live Messenger is hier te downloaden.