1 min

Tags in dit artikel

, ,

KPN heeft een nieuwe draadloze mobiele webcam geïntroduceerd. Het apparaatje, dat de naam Iris heeft, is voorzien van een eigen SIM-kaart, waardoor er met een UMTS telefoon op ingebeld kan worden, waarna de beelden direct te zien zijn.

KPN introduceerde beeldbellen in oktober 2004, met de techniek is het mogelijk om beeldgesprekken te voeren tussen toestellen die deze mogelijkheid bieden. Om het beeldbellen een extra dimensie te geven heeft KPN nu de Iris webcam ontwikkeld.

De Iris is voorzien van een motortje waardoor de webcam op afstand bestuurd kan worden en van een infrarood licht, zodat er ook in het donker gekeken kan worden. De webcam heeft verder ook een microfoon en speaker, die naar wens kunnen worden ingeschakeld. Dat maakt het mogelijk om terug te praten tegen degene die verbinding heeft gemaakt met de webcam.

Doordat de camera ook van een batterij kan worden voorzien is een vaste stroomaansluiting niet nodig en zijn er legio mogelijkheden om de Iris te gebruiken. Zo kan je op vakantie even bekijken of je huis er nog staat of de camera gebruiken naast een bestaand alarmsysteem.
De Iris is los of in combinatie met een KPN abonnement te koop. Zo is de Iris voor 19,99 te koop als je een abonnement afsluit met een Sony Ericsson K610im, los kost het apparaatje 249,99 euro.