Adobe kampt momenteel met een tweetal lekken in haar Acrobat PDF applicatie, maar het bedrijf heeft inmiddels oplossingen aangeboden voor de problemen.

Het lek is ontstaan door een fout in de AcroPDF.dll ActiveX- control, wat lijdt tot het binnenhalen van een code waarmee crackers vrije toegang hebben tot de PC. Overigens moet de gebruiker daarvoor wel een bepaald PDF bestand openen in Internet Explorer. Het probleem zit alleen in de ‘oudere’ versies 7 t/m 7.08 van Adobe Reader en Acrobat Standard en Professional.

Adobe heeft een oplossing twee oplossingen voor het lek. Adobe heeft een verbeterde versie van het AcroPDF.dll bestand ter beschikking gesteld dat ter vervanging dient van het oude bestand. Dit oude bestand kan handmatig vervangen worden. Een upgrade naar een nieuwe versie van Acrobat is echter de meest voor de hand liggende optie en tevens de meest eenvoudige.

Het tweede lek zit in de Download Manager van Adobe. Door dat lek kunnen crackers de complete computer overnemen. Het bedrijf raadt dan ook aan om de Download Manager tot aan versie 2.1 te deïnstalleren en de nieuwste 2.2 versie te installeren. Dan is daarmee dat probleem ook opgelost.