1 min

Vodafone heeft onlangs haar BlackBerry Pearl 8100TM van Research in Motion geintroduceerd. Deze BlackBerry’s zal door zijn design uiterlijk en lifestyle functionaliteiten een veel breder publiek aanspreken dan alleen zakelijke gebruikers. De BlackBerry Pearl heeft namelijk als eerste en enige BlackBerry model een ingebouwde camera en media-player waardoor men ook van muziek- en videoclips in kleur en stereogeluid kunnen genieten.

Tot nu toe was het overal en altijd toegang hebben tot e-mail, contacten en agenda zonder inloggen of inbellen vooral ongekend populair op de zakelijke markt. Met de introductie van de fraai vormgegeven BlackBerry Pearl 8100 speelt Vodafone in op de groeiende behoefte bij klanten om enerzijds mobiele e-mail via BlackBerry te gebruiken, en anderzijds ook te genieten van de mogelijkheden van een camera en media-player.

De naam BlackBerry Pearl dankt het toestel aan de centrale ’trackball’ met de vorm en kleur van een parel die in de plaats is gekomen van het gebruikelijke draaiwieltje aan de zijkant.