1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) adviseert aan iedereen die in het bezit is van een telefoon, om alle personen die gebeld moeten worden bij een ongeluk een speciale naam te geven.

Bij een ongeval of andere calamiteit is het belangrijk dat snel familie gebeld kan worden. Het is vaak erg lastig om de goede persoon uit te zoeken, omdat meestal alleen de voornaam wordt weergegeven. Dus dan weet niemand wie er gebeld moet worden.
Na een kleine zoektocht komen ze meestal wel bij een familielid, maar dit is echter niet de ideale procedure. Het zou veel makkelijker zijn als iedereen de contactpersoon ICE, In Case of Emergency, noemt.

Een woordvoerder van het Nationale Politie Instituut zegt dat het allemaal niet zo heel veel uitmaakt. "Vaak staat er wel een naam als ‘mama’ of ’thuis’ in. We hebben dan ook niet het idee dat we dit moeten promoten. Dat neemt niet weg dat het wel heel handig is."

Vandaag zijn de telecombedrijven Hi, Telfort en KPN hun eigen campagne begonnen, omdat in het buitenland het een groot succes was. Alleen vinden zij ICE geen goede naam en gaan ze voor SOS. "Uit onderzoek bleek dat onze Nederlandse klanten niet bekend zijn met ICE. SOS betekent hetzelfde, is ook internationaal en leeft hier meer."