1 min Devices

AMD’s Barcelona 50% sneller dan Intels Xeon

AMD heeft analisten en investeerders vandaag enigszins gerust proberen te stellen, nadat het afgelopen week teleurstellende kwartaalcijfers presenteerde. Het bedrijf heeft namelijk laten weten dat haar eerste quadcore processors zo’n 50 procent sneller zullen zijn dan Intels huidige quadcore processors.

AMD’s Barcelona 50% sneller dan Intels XeonAMD had al eerder laten weten dat haar quadcore processor, codenaam ‘Barcelona’, 40 procent sneller zou zijn dan Intels huidige quadcore Xeon processors. AMD heeft nu echter nieuwe testen uitgevoerd met SPECcpu2006 en uit de benchmarks blijkt nu dat er met de Barcelona zo’n vijftig procent winst is te behalen op de Xeon op het gebied van floating point performance. Op het gebied van integer performance zou er een winst van ongeveer twintig procent te behalen zijn.

Omdat de Opteron dit jaar tevens vier jaar bestaat, heeft AMD een filmpje gemaakt van hoe de wereld eruit zou zien als de Opteronprocessor nooit had bestaan. Het filmpje is hier te downloaden.

Bron:Techzine Redactie