1 min

Tags in dit artikel

, ,

Michael Hoffmann, hoofd van de Europese afdeling van Hewlett-Packard heeft tegenover de krant Süddeutsche Zeitung, laten weten dat HP binnenkort goedkope cartridges gaat leveren, naast haar bestaande aanbod van kwaliteitscartridges.

De nieuwe cartridges zullen volgens Hoffman minder dan tien euro gaan kosten en voornamelijk bedoeld zijn voor bulkwerk. De huidige en duurdere cartridges zijn voorzien van een betere kwaliteit inkt en bedoeld voor hoge kwaliteitsprints en foto’s. Verder beloofde Hoffman dat de prijzen van printers door de nieuwe cartridges niet zullen stijgen.

Het is niet verwonderlijk dat HP deze stap neemt, want de prijs van cartridges is vele consumenten al jaren een doorn in het oog. Als gevolg daarvan is er een levendige handel ontstaan rond het hervullen van bestaande cartridges en winkeltjes die deze service bieden schieten als paddestoelen uit de grond. Inmiddels zijn er ook al grote ondernemingen uit ontstaan, zoals het bedrijf Cartridge World, dat inmiddels 800 werknemers heeft en een jaaromzet van 400 miljoen dollar heeft. De totale omzet van de wereldwijde inktmarkt wordt geschat op 32 miljard dollar.

Voor een bedrijf als HP is het dus belangrijk om in deze trend mee te gaan, de goedkope cartridges zijn daar een direct gevolg van. Niet alleen HP gaat overigens goedkope cartridges maken, ook Kodak en Fujifilm hebben gelijksoortige plannen aangekondigd.