1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er zijn voor slechtzienden en blinden diverse mogelijkheden om teksten op het internet voor te laten lezen door applicaties, maar foto’s zijn voor hen niet toegankelijk. Tenminste, tot voorkort, want de Brits ondernemer Lloyd Chambers heeft een oplossing bedacht, namelijk foto’s laten voorlezen.

Lloyd Chambers heeft zijn erotische website van een aantal opties voor blinden en slechtzienden voorzien. Zo kunnen slechtzienden erotische foto’s in even hoge kwaliteit bekijken, maar ze hebben ook de mogelijkheid om de foto’s in te zoomen.

Voor blinden is dat echter geen optie, want zij kunnen de foto’s helemaal niet zien. Zij krijgen de mogelijkheid om de foto voor te laten lezen. Een zwoele vrouwenstem gaat dan beschrijven wat er allemaal te zien is op de foto. Ook kan er gekozen worden om een erotisch verhaal rond de foto te laten vertellen.

Maar niet alleen blinden en slechtzienden kunnen aan hun trekken komen op de website, ook voor doven en slechthorenden zijn er opties voorzien.Zij kunnen de geluiden en spraak op de website laten voorzien van ondertiteling.