min

Tags in dit artikel

, ,

Met de sluiting van Yahoo Photos nog vers in het geheugen heeft Yahoo bekend gemaakt dat het haar veilingsite in de V.S. volgende maand zal sluiten.

Toen Yahoo Auctions werd gelanceerd in 1998 had eBay reeds een voorsprong van drie jaar en nauwelijks competitie van Yahoo. Begin 2000 kreeg Yahoo Auctions enige bekendheid door anti-eBay activisten en werd Yahoo aantrekkelijker vanwege lagere kosten. Echter boden andere sites zoals Craigslist een interessanter alternatief op eBay.

Yahoo zal officieel haar "Amerikaans veilinghuis" op 16 juni sluiten. In enkele andere landen zoals Singapore zal de dienst blijven bestaan. Vorige week kondigde Yahoo de sluiting van Yahoo Photos aan om zich meer te kunnen richten op haar site, Flickr.

"Yahoo is continu bezig om haar middelen te focussen op strategische kernprioriteiten en wil de gebruiker een superieure gebruikerservaring verzorgen. Hiervoor moeten af en toe prioriteiten verschuiven," verklaarde Yahoo op de site in een statement. Overigens steeg vorige week het marktaandeel van Yahoo Auctions met 0,2%.