1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het einde van Sandisk’s U3 software lijkt in zicht. Er komt een samenwerking tussen Microsoft en Sandisk, deze gaan werken aan een gemeenschappelijk platform voor USB flash drives en flash geheugen kaarten.

Er zijn nog geen financiële details bekend over de overeenkomst. Wel is het waarschijnlijk zo dat Sandisk de hardware en Microsoft de software zal gaan verzorgen voor dit platform. Het is opmerkelijk dat Sandisk en Microsoft gaan samenwerken, aangezien Sandisk hoog had ingezet op de U3 software tijdens de CES. De U3 software zorgt ervoor dat je applicaties kan starten vanaf je USB drive. Applicaties als Firefox, McAffee en Skype waren beschikbaar in een U3 versie. Echter wilde Microsoft toentertijd niet mee werken, wat een domper was voor Sandisk.

Betanews meldt dat dankzij de samenwerking van Sandisk met Microsoft het U3 platform zal komen te vervallen. Wel geven Microsoft en Sandisk de ontwikkelaars van de applicaties op het U3 platform de mogelijkheid hun applicaties te migreren naar het nieuwe platform.
Het nieuwe platform zal werken op Windows XP en Vista en wordt in 2008 verwacht.