1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Onderzoekers hebben een nieuwe manier gevonden om digitaal te fotograferen met weinig licht, zonder gebruik te maken van een flits.

Onze ogen zullen waarschijnlijk enige rust krijgen van de verblindende flitsen van camera’s wanneer men met weinig licht fotografeert. Het Zuid-Koreaanse Electronic Technology Institute heeft de ontwikkeling van een nieuwe beeldsensor aangekondigd, welke je in staat stelt om kwalitatief goede digitale foto’s te maken zonder gebruik van de flits te maken.

Een digitale camera uitgerust met deze chip zal foto’s van hoge resolutie kunnen maken vanaf een lichtintensiteit van één lux. De chip belooft heldere foto’s met het licht zo helder als de belichting van een kaars op één meter afstand in een donkere kamer. De chip is 2000 maal lichtgevoeliger dan andere sensoren. De chip zal worden gebruikt in mobiele telefoons uitgerust met een camera, evenals CCTV camera’s en autocamera’s.

Het Korea Electronic Technology Institute heeft de single carrier modulation photo detector (SMPD) chip ontwikkeld met behulp van nanotechnologie. Het instituut spendeerde een slordige 10,5 miljoen dollar aan de vierjarige ontwikkeling van de SMPF chip. De verwachte opbrengsten van de export van de chip worden geschat op 2,2 miljard dollar per jaar.

Er is nog geen informatie vrijgegeven over de productie of de prijs van de chips.