1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony introduceert ’s werelds eerst buigzame OLED display met 16,7 miljoen kleuren.

Flexibele displays zijn een nieuwigheid tegenwoordig, maar kunnen uiterst nuttig blijken in de industrie van de toekomst. Vele van de grote displayfabrikanten ontwikkelen flexibele displays, zoals flexibel E-paper.

Een aantal van deze fabrikanten probeert E-paper toegankelijk voor de massa te maken. LG.Philips demonstreerde een 14,1 inch display met 4.096 kleuren. Een andere bedrijf, Nemptec, demonstreerde eenzelfde soort display dezelfde dag.

Deze week kondigde Sony een nieuwe primeur aan: een buigzaam organisch LED (OLED) display met 16,7 miljoen kleuren. OLED-technologie van tegenwoordig is niet in staat om zoveel kleuren te produceren. Samsung en LG.Philips eveneens hebben flexibele OLED displays, maar deze produceren respectievelijk 262.000 en 16.000 kleuren.

Sony’s display is slechts 0,3mm dik. Aangezien OLEDs zichzelf verlichten hebben ze geen backlighting nodig en kunnen producenten de schermen zeer dun houden. De display van Sony heeft een diameter van 64mm, een resolutie van 160×120 en een 1000:1 contrast ratio.

Verwacht niet dat deze flexibele OLEDs in korte tijd e-paper gaan vervangen. OLED displays benodigen stroom om een plaatje te vertonen. E-paper verbruikt alleen maar stroom wanneer eer een verandering op het scherm plaatsvindt. Het stroomverbruik van e-paper apparaten is aanzienlijk lager dan die van OLED displays.