1 min

Tags in dit artikel

, ,

Trend Micro heeft een nieuwe versie van haar beveiligingsoplossing voor bedrijfsdesktops gelanceerd, te weten Trend Micro OfficeScan 8.0. Volgens het bedrijf biedt OfficeScan 8.0 een goede beveiliging die beschermd tegen o.a. spyware, virussen, rootkits en pogingen om het netwerk te hacken.

Versie 8.0 gebruikt de zogenaamde ‘Web Reputation-technologie’. Deze versie gebruikt verder Web Security Rating en verbeterde anti-spyware technologie. Dankzij de nieuwe Web Threat Protection-technologie, die DNS-domeinen constant evalueert, voorkomt OfficeScan 8.0 dat mobiele apparatuur die buiten het bedrijfsnetwerk met internet werken verbinding maken met schadelijke websites.

Recentelijk is OfficeScan door Microsoft gecertificeerd voor Microsoft Vista. "Steeds meer bedrijven gebruiken mobiele apparatuur en veel grote bedrijven beschikken inmiddels over meer laptops dan desktops. De combinatie van grotere mobiliteit en geavanceerder malware die slim gebruikmaakt van het internet, vraagt om een andere beveiligingsaanpak voor bedrijfshardware. OfficeScan 8.0 beveiligt apparatuur ook buiten het bedrijfsnetwerk. Op deze manier biedt Trend Micro bedrijven een dynamische en innovatieve beschermingsoplossing tegen webbedreigingen", aldus Max Cheng van Trend Micro.

Alle onderdelen zijn centraal te beheren via Trend Micro Control Manager. Systeembeheerders hoeven OfficeScan niet apart op elke client te installeren, maar voorzien in één keer alle pc’s hiervan. Op deze manier blijft de beveiliging altijd goed, want updates installeren zich ook in één keer op elke pc.