1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een tijdje geleden lanceerde Grisoft de 8.0-versie van haar populaire AVG-antivirussoftware, maar hier ging het enkel om de commerciële versie. Vanaf vandaag is ook de gratis variant van deze beveiligingssoftware te downloaden.

AVG 8.0 prijst zichzelf aan als "basisbescherming" tegen virussen en spyware en laat gebruikers veilig zoeken op het web via de speciaal daarvoor ontwikkelde ‘Linkscanner’-module, die test of links wel veilig zijn. Indien dit niet zo is, laat de software het weten.

"Het landschap van internetbedreigingen is drastisch veranderd", zegt Karel Obluk, hoofd technologie van AVG Technologies die aan het hoofd stond van het team dat AVG 8.0 ontwikkelde. "Niettemin bestrijden de meeste conventionele oplossingen deze ernstige Internetbedreigingen slechts met bestaande middelen tegen virussen en spyware. Met AVG 8.0 worden de krachtige AVG anti-virus en anti-spyware middelen versterkt met de nieuwe LinkScanner voor veilig surfen welke danzkij de overname van Exploit Prevention Labs in December 2007 aan ons assortiment is toegevoegd."

Wie zich wil beschermen tegen hackers, keyloggers, spam, phishingaanvallen of met malware besmette IM-bijlagen, moet zich wenden tot de commerciële software, aangezien deze features zich enkel in dat pakket bevinden. De gratis versie van AVG is beschikbaar in twee talen: Engels en Japans. Het downloadpakket is 46MB groot en hier te downloaden.