2min

Tags in dit artikel

, ,

Nog enkele dagen en dan wordt Apple’s iPhone op de markt gebracht. De eerste nerds hebben hun tenten opgeslagen voor de winkel en Apple lekt nieuws met kleine beetjes om de pers op haar iPhone gefocust te houden.

Zo heeft Apple al bekend gemaakt dat de iPhone met YouTube-integratie zal geleverd worden, en dat het glas van het alles-in-een mobieltje ‘optical-quality-glass’ zal zijn. Vandaag heeft Apple haar tarieven voor de iPone bekend gemaakt.

"Een belbundel kiezen moet simpel zijn, daarom heeft iedere bundel ongelimiteerde toegang tot het internet, en samen met visuele voicemail behoren nog een heleboel andere goodies tot de standaard", aldus Steve Jobs. "We denken dat deze drie belbundels de klanten genoeg flexibiliteit geven om te kunnen genieten van alle revolutionaire functies die de iPhone biedt en dat aan competitieve prijzen."

Het low-end abonnement, dat je 59,99 dollar per maand lichter maakt biedt je 450 ‘anytime’ minuten aan, samen met 5000 weekend en nacht minuten. Wie bereidt is 79,99 dollar per maand te betalen krijgt 900 ‘anytime’ minuten, samen met ongelimiteerde beltijd in het weekend en de nacht. Wie bereid is 99,99 dollar per maand neer te leggen krijgt dan weer 1350 ‘anytime’ minuten, en ongelimiteerde beltijd in het weekend en de nacht. De contracten gelden voor twee jaar.

Verder komt ieder belbundel met ongelimiteerde bandbreedte, 200 SMS’jes en visual voicemail. Wat ook uit het persbericht mocht blijken is dat je voor de éénmalige activatie van je iPhone maar liefst 36 dollar moet neertellen. Je zal je iPhone kunnen activeren via iTunes zodat je het toestel niet gebruiksklaar moet laten maken in de winkel.

"Gebruikers zullen hun nieuwe iPhone kunnen activeren in de vertrouwde omgeving van huis of kantoor, zonder dat ze moeten aanschuiven in de winkel", zo claimde Jobs. "Er zijn tientallen miljoenen mensen die al weten hoe ze hun muziek via iTunes op hun iPod moeten zetten, dan kan dit ook geen probleem zijn".

Voor de telefoon zelf betaal je 499 dollar als je tevreden bent met vier gigabyte. Wie acht gigabyte wil moet 599 dollar neertellen.