2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

T-Mobile Nederland heeft vandaag de details over de abonnementen van de iPhone 3G vrijgegeven. Eerder was al bekend dat het goedkoopste abonnement net geen dertig euro per maand zou kosten, maar wat het toestel vervolgens moest gaan kosten wilde T-Mobile tot vandaag niet prijsgeven.

T-Mobile zal de iPhone 3G, die vanaf 11 juli verkrijgbaar zal zijn, in combinatie met drie verschillende abonnementsvormen variërend tussen de dertig en 65 euro aanbieden. Het goedkoopste abonnement kost 29,95 euro en bevat 150 gratis belminuten.

Daarnaast kunnen er 150 gratis sms’jes verstuurd worden. De iPhone zelf kost bij het goedkoopste abonnement 79,95 euro voor een 8GB-variant en 159,95 voor een 16GB-variant. Alle abonnementen worden aangegaan voor de duur van 2 jaar.

De tweede abonnementsvorm kost 44,95 per maand en biedt de gebruiker 300 gratis belminuten en eveneens 300 gratis sms’jes. Opvallend is dat de 8GB-variant slechts één euro kost bij deze abonnementsvorm en voor de 16GB-variant betaal je vervolgens 79,95 euro. Het derde en tevens duurste abonnementsvorm kost 64,95 per maand en biedt de gebruiker 500 gratis belminuten en eveneens een gelijk aantal gratis sms’jes. Hierbij kost de 8GB-variant één euro en de 16GB-variant 19,95 euro.

Verder worden alle abonnementen geleverd met gratis visual voicemail, mobiel internet (2048 kbps downstream/384 kbps upstream) en, zoals eerder al bekend werd, gratis gebruik van de T-Mobile-hotspots. Mobiel internet is volgens T-Mobile onbeperkt, maar wie de kleine lettertjes leest ziet dat, indien T-Mobile van mening is dat het oneigenlijk gebruik betreft, het beperkingen in kan stellen. "Van oneigenlijk gebruik is onder meer sprake wanneer de iPhone of de simkaart wordt gebruikt in combinatie met een computer of laptop", aldus T-Mobile.

Daarnaast dient de gebruiker een eenmalig bedrag van 52,50 euro per iPhone (Update: Tijdelijk krijgt men 50 procent korting waarmee het bedrag uitkomt op 26,25 euro) te betalen om het toestel te laten activeren. Dit is noodzakelijk om de iPhone 3G werkend te krijgen, het is niet bekend of de activatie in de winkel plaatsvindt of ook thuis gedaan kan worden.

Voor meer informatie over de iPhone 3G kan je terecht in het Ervaringen & Discussie-topic dat door collega Good-Fella is gemaakt. Hier kunnen ervaringen gedeeld worden en kan er gediscussieerd worden over de prijzen.

[mb]Update – 3 juli 2008 21:05 uur[/mb]:
De eerder genoemde korting is definitief bevestigd door T-Mobile, zoals ook hier te lezen valt. Daar staat eveneens aanvullende informatie over de voorwaarden van de belbundels.