4min Devices

Meer informatie iPhone-abonnementen bekend

Afgelopen dinsdag maakte T-Mobile de belbundels behorende bij de iPhone 3G bekend, maar inmiddels zijn de voorwaarden drastisch uitgebreid en zijn er een aantal zaken die extra aandacht verdienen. Wij zetten ze in dit artikel allemaal op een rijtje.

[b]Vijftig procent korting op activatiekosten[/b]

Meer informatie iPhone-abonnementen bekendHet eerste wat opvalt is dat de drie verschillende belbundels nu ook een naam gekregen heb, i-150, i-300 en tot slot i-500. I staat voor iPhone en het cijfer staat voor het aantal belminuten en gratis sms’jes. Hoewel de activatiekosten eerder nog 52,50 euro bedroegen geeft T-Mobile hierop bij wijze van promotie vijftig procent korting waardoor dit bedrag uitkomt op 26,25 euro.

[b]MMS, Voicemail & videotelefonie[/b]

Meer informatie iPhone-abonnementen bekendVerder valt op dat, hoewel T-Mobile MMS ook bij het abonnement inbegrepen is en de kosten hiervan vijftig eurocent per sms bedragen, Mms standaard geen functionaliteit van de iPhone 3G is. Het is niet uitgesloten dat dit in de toekomst alsnog mogelijk zal zijn. Ook voor voicemail gelden extra voorwaarden. Zo betaal je voor het afluisteren, instellen of wijzigen van je voicemail het standaard beltarief en wil je dat vanuit het buitenland doen dan ben je het tarief voor bellen vanuit het buitenland kwijt.

Hoewel videotelefonie eveneens niet tot de functies van de iPhone behoort is ook dat mogelijk binnen de belbundels en wel naar binnenlandse nummers voor vijftig eurocent per seconde plus een starttarief van 0,06 euro per gesprek. Naar servicenummers komt daar het tarief van het betreffende servicenummer nog bij op.

[b]Servicenummers & T-Mobile diensten[/b]

Ook voor de verschillende servicenummers zijn aparte voorwaarden opgesteld. Het bellen naar de T-Mobile Klantenservice is zowel vanuit binnen- en buitenland gratis en dat geldt uiteraard ook voor 0800-nummers vanuit Nederland. 0900-, 0906- en 0909-servicenummers kosten het tarief van dat nummer plus het beltarief buiten de bundel à 0,25 euro. Voor de overige nummers verwijzen we je naar de voorwaarden.

Meer informatie iPhone-abonnementen bekendDaarnaast zijn er voor de verschillende T-Mobile-diensten ook aparte voorwaarden van kracht. Nummerweergave of het verbergen daarvan is gratis.
Dit in tegenstelling tot providers in het buitenland die daarvoor extra toeslagen rekeningen.
Verder valt op dat het opheffen van de SIM-blokkering ook mogelijk is maar dat daar, zeker in de eerste 3 maanden, diep voor in de buidel getast moet worden.

Wie in de eerste 3 maanden de SIM-blokkering wil opheffen betaalt daarvoor 120 euro. Naarmate de abonnementsperiode vordert daalt dat bedrag bij drie tot zes maanden naar 90 euro, na zes tot negen maanden naar 70 euro en bij negen tot twaalf maanden naar 50 euro. Na een jaar (twaalf maanden) is het opheffen van de SIM-blokkering gratis. Voor nummerbehoud worden geen extra kosten in rekening gebracht. Wettelijk mag hiervoor tot tien euro gedeclareerd worden bij de abonnee.

[b]Naar het buitenland?[/b]

Meer informatie iPhone-abonnementen bekendWie vaak naar het buitenland gaat moet ten slotte nog rekening houden met de kosten voor internetdataverkeer in het buitenland. Hiervoor betaal je per gedownloade megabyte tien tot dertig euro. Hiervan wordt je echter middels een sms’je op de hoogte gebracht zodra je de grens passeert. Ook valt bellen in het buitenland volledig buiten de bundel en hierop zijn dan ook aparte tarieven van toepassing.

In Nederland kan er onbeperkt gebruik gemaakt worden van de ruim vijftienhonderd WiFi-HotSpots van T-Mobile, maar wie daarvan ook in het buitenland gebruik wil maken dient daarvoor een extra abonnement te nemen op T-Mobile Wi-Fi Totaal Internationaal. Dit kost 34,50 euro per maand extra.

[b]Andere abonnementen & verkrijgbaarheid[/b]

De iPhone kan daarnaast ook worden gebruikt in combinatie met een ander abonnement van T-Mobile, maar dan geldt dat Visual Voicemail en breedbandinternet-toegang niet inbegrepen zijn. Wie op z’n gemak alle voorwaarden nog eens rustig door wil lezen, kan hier (PDF) terecht.

Zakelijke klanten kunnen dezelfde abonnementen afnemen als de consument, maar krijgen ook de mogelijkheid om T-Mobile Zakelijk Optimaal als abonnement te kiezen. Hierbij zijn de maandelijkse kosten afhankelijk van het aantal toestellen en nemen af naarmate het aantal toestellen stijgt.

Wanneer en waar de iPhone 3G op vrijdag 11 juli verkrijgbaar zal zijn is op dit moment nog niet bekend. T-Mobile heeft aangegeven hier op maandag 7 juli meer informatie over te zullen gaan geven. Het ligt voor de hand dat het toestel sowieso in de T-Mobile Shops en verkooppunten te krijgen zal zijn.

Bron:Techzine Redactie