1 min

Tags in dit artikel

, ,

Twee amateuristische inbrekers, klungels om correct te zijn, zijn er dankzij Google in geslaagd een kluis te kraken. De feiten vonden plaats in Colorado Springs. De twee heren waren binnengebroken in een amusementshal en al vanaf het begin ging het fout.

Zo slaagden ze erin de camera te overspuiten met smeerolie, terwijl het de bedoeling was om de camera’s te verduisteren met een gewone spuitbus. De camera’s waren in ieder geval gesmeerd, dat wel. Ook een brandalarm kreeg de volle laag, de inbrekers dachten namelijk dat het om een camera ging.

De rest verliep echter minder gesmeerd, want na 75 minuten waren de twee er nog steeds niet in geslaagd de kluis te kraken. Daarop zocht één van de twee op Google hoe het dan wél moest. En dat had resultaat, want het is beide mannen uiteindelijk gelukt weg te komen met € 12.000, een laptop en een spelconsole. Er zijn nog geen verdachten gearresteerd.

De politie vermoedt dat het om een inside job ging, aangezien de twee sleutels en cijfercombinaties hadden om binnen te raken in de speelhal.