De officier van justitie heeft het duidelijk goed voor met de 22-jarige Peter de R. De openbare aanklager eiste gisteren namelijk een straf van twaalf maanden, waarvan acht voorwaardelijk. Inmiddels zit hij al 3,5 maand in voorarrest, en moet hij bovendien nog twee weken wachten op de uitspraak. Zijn advocaat pleitte dan ook voor onmiddellijke invrijheidsstelling.

Daar ging de rechter niet mee akkoord, en ook de raadkamer wou nog overleggen over de strafmaat. Uiteindelijk kreeg Peter de R. nog een extra werkstraf van honderd uur.

De jongeman werd door de reclassering bestempeld als zwaar computerverslaafd. Daarom was het ook niet verwonderlijk dat er tijdens de zitting bijna alleen maar over de sociale vaardigheden van de hacker werd gesproken. Peter de R. ging ook niet in tegen de bevindingen van de reclassering.

Peter de R. is aangehouden op verdenking van diefstal en inbraak. Zo drong hij binnen bij een Griekse gameontwikkelaar, waar hij een game ontvreemde. Bovendien drong hij nog binnen in verschillende andere Amerikaanse bedrijven. Hij bekende alles.