2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vanaf heden is de kans klein dat je nog een foute kaart hebt op je TomTom. TomTom heeft namelijk een service opgestart genaamd TomTom MapShare.

Als je een GPS hebt, heb je het wel al eens meegemaakt. De kaart klopt niet helemaal. Daarom heeft TomTom de de service TomTom MapShare op punt gezet. Via deze service kun je zelf je kaarten aanpassen, en ze op de TomTom zetten via het computerprogramma TomTom Home.

Alle gebruikers zullen hierover gecontacteerd worden via mail, maar enkel degene die willen, nemen deel aan die service. Het is volledig anoniem, in tegenstelling tot wat velen dachten, deelde Product Line Manager Integrated Devices Joost van der Made van TomTom iedereen mee.

TomTom is begonnen aan deze service nadat ze een heleboel mailtjes binnenkregen met meldingen van fouten in kaarten. Het is dus de bedoeling dat de TomTom veel nauwkeuriger gaat kunnen werken hierdoor. Het voordeel hiervan is ook, dat het voor iedereen gratis is. Normaal moet TomTom geld geven aan de kaartmaatschappijen voor info te krijgen, maar nu wordt alles ingestuurd, wat dan als voordeel geeft dat die updates gratis zullen zijn.

TomTom heeft ook een heleboel toekomstplannen: ze zouden de leverancier van digitale kaarten Tele Atlas willen overnemen voor 1,8 miljard euro. TomTom beweert dat dit niet tot een verandering van het gebruikersinformatiebestand zal leiden. Volgens TomTom is het de bedoeling dat de kaartupdates die van Tele Atlas zullen zijn, om zo iedere GPS gebruiken, en niet alleen die van TomTom, te kunnen op de hoogte stellen van de wijzigingen.