1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Nokia biedt vervanging aan van maar liefst 46 miljoen batterijen van haar mobiele telefoons. Klachten van oververhitting tijdens het opladen hebben tot deze beslissing van Nokia geleid.

De problemen doen zich alleen voor bij de BL-5C-batterijen gemaakt door Matsushita tussen december 2005 en november 2006. Meer dan 250 miljoen andere BL-5C-batterijen gemaakt door andere fabrikanten zijn niet aangetast verklaart Nokia.

Nokia kreeg meer dan 100 klachten van oververhitting. Aan de mobiele telefoon kan het niet hebben gelegen, aangezien het meer dan 50 verschillende mobieltjes betrof en slechts één soort batterij. Het bedrijf vertelt in een verklaring dat Nokia heeft geconstateerd dat in zeldzame gevallen de batterijen kunnen oververhitten bij het opladen. Nokia verklaarde tevens dat er geen "serieuze ongelukken" hebben plaatsgevonden door de oververhitting.

Op de site van Nokia kunnen gebruikers controleren of de batterij in hun telefoon het defecte model is. "Verontruste klanten kunnen beter toezicht houden op hun mobiele telefoon die een Matsushita BL-5C-batterijen bevat wanneer zij deze opladen," aldus Nokia.