1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nokia heeft gisteren een terugroepactie aangekondigd. Nokia gaat een specifiek stel laders omwisselen omdat ze mogelijk elektrische schokken kunnen veroorzaken. De laders worden geleverd bij mobiele telefoons van Nokia.

Nokia stelt dat de mankementen tijdens een routinecontrole aan het licht kwamen en dat de Finse fabrikant daarna besloten heeft om de laders toch maar terug te roepen. De laders zijn niet zelf geproduceerd, maar werden geproduceerd voor Nokia. Nokia heeft echter wel de uitgifte verzorgd, ze werden immers geleverd bij Nokia-producten.

Door de mankementen is het mogelijk dat het plastic omhulsel van de lader loskomt. Dat zorgt er vervolgens voor dat de lader elektrische schokken kan geven, dit gebeurt dan tijdens het laadproces. Er zijn op dit moment nog geen gevallen of incidenten gemeld waarbij dit probleem de boosdoener was. Nokia wil echter toch het zekere voor het onzekere nemen en besluit de laders terug te halen.


Enkel een beperkt aantal ladermodellen, geproduceerd tijdens een bepaalde periode door een toeleverancier maken deel uit van de omruilactie. Het betreft de modellen AC-3E (E staat voor Europa) en AC-3U (U staat voor USA), geproduceerd tussen 15 juni 2009 en 9 augustus 2009. Ook het model AC-4U, geproduceerd tussen 13 april 2009 en 25 oktober 2009. De laders kunnen gratis omgewisseld worden, Nokia raadt aan dat de laders met zo’n serienummer niet meer gebruikt worden. Nokia heeft een website in het leven geroepen om de omruilactie in goede banen te leiden.