2min

Microsoft heeft de nieuwste Surface-producten gepresenteerd: de Surface Book 3 en de Surface Go 2. De apparaten beschikken over meer opslag dan vorige modellen.

De Surface Book 3 heeft volgens Microsoft 50 procent meer prestatievermogen dan de Surface Book 2 en de batterij gaat 17,5 uur mee. Volgens het bedrijf is de nieuwe laptop hun ‘krachtigste laptop ooit.’ De laptop is leverbaar met een RAM van maximaal 32 GB en volgens Microsoft beschikt de Surface Book 3 over ‘de snelste SSD die Microsoft ooit heeft ingezet’. De laptop gebruikt de tiende generatie Core-processor van Intel en is beschikbaar in een versie van 13 inch en 15 inch. De basisprijs van de Surface Book 3 is 1799 euro en is beschikbaar vanaf 5 juni.

Surface Go 2

De nieuwe Surface-tablet is volgens Microsoft tot 64 procent sneller dan de originele Surface Go, en beschikt over een langere accuduur dan zijn voorganger. Ook is de Surface Go 2 iets groter dan het origineel, met een 10,5 inch scherm. De tablet is ook voorzien van meer microfoons en aan de voorkant van de tablet is een 5 megapixel-camera toegevoegd. De tablet beschikt over een nieuwe applicatie voor de camera op de achterkant, waarmee documenten makkelijker gescand kunnen worden. De basisprijs van de Surface Go 2 is 459 euro en is vanaf 12 mei beschikbaar.

Nieuwe accessoires voor Surface-producten

Naast de nieuwe laptops en tablets van Microsoft, heeft het bedrijf ook wat andere snufjes gepresenteerd. Zo introduceert Microsoft de Surface Dock 2, een dock dat magnetisch verbonden wordt. De nieuwe Surface Dock beschikt over vier USB-C ports, twee USB-A ports, een Ethernet-aansluiting, koptelefoonaansluiting en een Kensington lock slot. De Surface Dock 2 kost 230 euro en is beschikbaar op 26 mei.

Daarnaast brengt Microsoft ook de USB-C Travel Hub uit. Dit is een USB-C hub met een netwerkaansluiting en de mogelijkheid om beeldschermen aan te sluiten. De Travel Hub kost 110 euro en komt ook op 26 mei uit.

Tip: Review: Microsoft Surface Book 2