OCZ heeft vandaag haar nieuwe OCZ PC3-12800 Flex XLC kit gelanceerd. Deze set DDR3 modules hebben volgens de fabrikant een uniek design, dat een flexibele keuze in koeling biedt. De modules zijn namelijk passief te koelen, maar zijn ook geschikt voor waterkoeling.

De nieuwe modules zijn voorzien van OCZ’s Xtreme Liquid Convention (XLC) heatsink, die vervaardigd is uit aluminium en hybride koper. Het design van de modules maakt ze geschikt voor passieve luchtkoeling, maar ook voor waterkoeling. OCZ kiest naar eigen zeggen voor deze oplossing, omdat geheugenmodules steeds sneller worden en daarom ook steeds meer warmte produceren.

"De steeds maar toenemende kloksnelheden vertalen zich in een lineaire toename aan stroomverbruik en warmteontwikkeling. Nu DDR3 geheugen kloksnelheden haalt die twee keer zo hoog zijn als DDR2 geheugen komen we voor serieuze uitdagingen te staan op het gebied van hittevorming en daarvoor zijn geavanceerde oplossing nodig. OCZ kiest daarom voor de toepassing van Flex Series heatspreaders op DDR3 geheugen met hoge snelheden", aldus Michael Schuette van OCZ.

De PC3-12800 DDR3 kit worden geleverd in een dual-channel set van twee 1024MB modules. Kloksnelheid van deze modules is 1600MHz bij latency timings van 6-6-6-18. Uiteraard zijn de modules ook weer voorzien van een levenslange garantie. Een setje kost momenteel rond de 720 dollar.