1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Fabrikant OCZ, bekend van haar geheugen en SSD’s, komt met nieuwe geheugenkits. Er komen nieuwe kits uit in de serie van Flex EX, Reaper HPC en de Platinum serie. Al deze kits maken gebruik van nieuwe modules van 4 GB en die een kloksnelheid van 2133 MHz hebben meegekregen.

De kits komen in dual- en triple-channel varianten en lopen dus op 2133 MHz. Voor de snelle rekenaar betekent dat dus dat er kits van 8 GB en 12 GB uitkomen. De modules werken op 1,65V en hebben latencies van 8-9-8-27, 9-10-9-30 of 10-10-10-30 meegekregen.


"Normaal gaat hoge snelheid en een hoge datadichtheid niet goed samen, maar ons nieuwe, hoge datadichtheid, 2133 MHz geheugen is een uitzondering" zegt Alex Mei, CMO bij OCZ Technology Group. "Ontworpen voor meer dan alleen rauwe snelheid, deze nieuwe kits leveren een goede mix van prestaties, dichtheid en betrouwbaarheid voor een brede variatie van applicaties; uitlopend van het renderen van video’s tot een soepele gameplay bij de laatste games."

De DDR3-2133 kits hebben levenslange garantie en zullen binnenkort verkrijgbaar zijn. Een eventuele prijs is nog onbekend.