1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

LG Electronics heeft twee stijlvolle portable DVD branders op de markt gebracht die zowel voor data-overdracht als stroomvoorziening gebruikmaken van de USB-poort. Dat maakt de branders erg geschikt voor mensen die onderweg snel een DVD willen branden.

Slim Portable Super Multi GSA-E50N en GSA-E50L, zoals de apparaten heten zijn beide voorzien van SecurDisc-bescherming, waarmee data beveiligd kan worden met een wachtwoord, digitale handtekeningen, data-integriteitschecks en beveiliging tegen ongeoorloofd kopiëren. Daarnaast is de GSA-E50L ook voorzien van LichtScribe, waarmee cd’s middels de laser ook voorzien kunnen worden van afbeeldingen.

De apparaten meten 156 x 165,2 x 21,4 millimeter en wegen 380 gram. Zoals gezegd is een USB-poort afdoende om de branders te laten werken, ze ontrekken de benodigde stroom aan de USB poort. Behalve de meeste CD-soorten zijn ook DVD+R/RW, DVD-R/RW en DVD-RAM te beschrijven met deze branders. De spelers, die ook werken onder Windows Vista, zijn in het zwart of wit verkrijgbaar vanaf eind augustus. De GSA-E50N kost 89 euro, de GSA-E50L een tientje meer.