1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Asus legt op dit moment de laatste hand aan haar X38 Express moederbord zodat deze begin volgende maand verscheept kan worden.

De nieuwe P5E3 Deluxe ondersteunt alle processors met het LGA775-socket, waaronder ook de nieuwe Penryn-processoren. Dit nieuwe moederbord zal enkel ondersteuning bieden voor DDR3-geheugen.
Asus heeft ervoor gekozen om het moederbord te voorzien van twee PCIe x16-sloten zodat deze ondersteuning bieden voor de CrossFire-technologie van ATI. Het moederbord kan echter geen gebruik maken van meer dan twee grafische kaarten tegelijk, dit in tegenstelling tot een aantal andere X38 Express moederborden welke drie PCIe X16-sloten hebben.

Ondanks dat Intel ervoor gekozen heeft om IDE-ondersteuning van haar ICH9R-controller te halen heeft Asus er toch voor gekozen om een Agere-controller in te bouwen welke ervoor zorgt dat het moederbord over één enkele IDE-poort kan beschikken. Verder beschikt het moederbord ook over een onboard high-definition geluidskaart, Gigabit ethernet en zes SATA 3.0 Gbps-aansluitingen.
Ook beschikt het moederbord op dit moment over koeling door middel van heat pipes, of deze koeling ook in het uiteindelijke ontwerp zal blijven is nog niet duidelijk.

Verwacht wordt dat de Asus P5E3 Deluxe vanaf begin volgende maand in de winkels te krijgen is.