1 min

Tags in dit artikel

, ,

Palm brengt met de Treo 500v een makkelijk te bedienen smartphone op de markt. Deze is voorzien van internet en richt zich voornamelijk op particulieren. Als besturingssysteem wordt Windows Mobile 6 gebruikt.

De Treo 500v beschikt over een QWERTY toetsenbord met 34 toetsen. Daarmee kunnen volgens Palm online activiteiten, zoals chatten en e-mailen, snel en eenvoudig uitgevoerd worden. De benodigde programma’s worden in de vorm van Windows Live bijgeleverd. De smartphone word door een vijf richtingen stuurknop, drie knoppen aan de zijkant en zogenaamde "action buttons" bestuurd.

Verbinding tot internet komt via UMTS tot stand. Deze verbinding is op 384 kb/s gelimiteerd, want HSDPA en Wi-Fi worden niet ondersteund. Ook een GPS functie is niet aanwezig.

Het heldere kleurendisplay heeft een resolutie van 320×240 pixels. Verder zijn een 2 megapixel camera, bluetooth een een mini-USB aansluiting ingebouwd. De 500v heeft een intern geheugen van 256 MB, waarvan 150 MB ter beschikking staat van de gebruiker. Dit geheugen kan via microSD met maximaal 2 GB uitgebreid worden. Om de geheugenkaart of simkaart te wisselen moet echter wel eerst de batterij verwijderd worden.

De prijs wou Palm nog niet bekend maken.