Smartphones zijn geen exclusieve apparaten meer voor de zakelijke gebruiker. Palm gaat vanaf oktober namelijk een consumentvriendelijke verkopen. De smartphone draagt de naam "Centro" met zich mee.

Wanneer een Blackberry teveel gericht is op de zakelijke markt en de iPhone te duur is, maar je nog steeds de functionaliteit van een smartphone wil, heeft Palm wellicht de oplossing die je zoekt. De Centro, die voor 100 dollar (en abonnement van 40 of 60 dollar per maand) over de toonbank zal gaan, levert veel functionaliteit die ook op de andere duurdere apparaten is te vinden, echter zijn de zakelijke functies niet aanwezig.

De Centro levert alles wat je verwacht van een dergelijk apparaat. Een toetsenbord, camera van 1,3 megapixels, een scherm met een resolutie van 320×320, Bluetooth, mp3-speler en ook een agenda. Verrassend is de ondersteuning voor EvDO, waardoor de ingebouwde webbrowser en het ingebouwde Google Maps-programma veel beter werken, dan bijvoorbeeld op de iPhone.

De telefoon zal alleen in de V.S. via de telecomaanbieder Sprint geleverd kunnen worden. Palm heeft nog niet bekend gemaakt wanneer het model op de Europese markt terecht komt.

Lees meer