1 min

Tags in dit artikel

, , ,

AMD heeft de triple core versie van de Phenom processor aangekondigd en hoopt daarmee beter te kunnen concurreren met Intel. Intel heeft namelijk geen triple core processors en het ziet er ook niet naar uit dat het bedrijf die binnenkort zal gaan maken.

De triple core processor, codenaam Toliman, is eigenlijk een quadcore processor met een core uitgeschakeld. Op deze manier kan AMD ook de yields verhogen. Stel dat ze een quad core processor maken waar er een core niet door het productieproces kon komen, dan kan deze alsnog de markt op. Dit kan ook gewoon dankzij de architectuur die AMD gebruikt.

Uiteraard verschilt hij dan wel van de quadcore versie, want in plaats van dat hij 4x512kb level 2 cache heeft is dat hier natuurlijk 3x512kb cache. De level drie cache blijft wel op 2mb staan aangezien die niet processor gebonden is.

Meestal is het zo dat de hardware sprongen maakt tot de macht van twee of met verdubbelingen. Maar als je snapt waarom en hoe AMD de triplecore maakt is het eigenlijk best logisch. Vergeet ook niet dat de Xbox 360 drie processors heeft.