Dankzij de introductie van de Sanyo Xacti HD700 is het weer wat makkelijker geworden om overal filmpjes en foto’s te maken. Niet met de kwaliteit van een mobiele telefoon, maar met high definition.

De HD700 is smal en compact maar kan toch video opnemen met 720p high definition kwaliteit. Foto’s van 7,1 megapixels kunnen er ook mee worden gemaakt. De camera kan onder andere opnemen in MPEG-4 en H.264. De kleine camcorder bevat een 5x optische lens, evenals een 2,7-inch LCD schermpje om te zien wat men opneemt. Op ervoor te zorgen dat iedereen wel in beeld blijft als men filmt, heeft Sanyo "Face Chaser" technologie toegevoegd. Deze kan maar liefst twaalf gezichten herkennen.

Sanyo heeft ook aan de Mac-gebruiker gedacht door de Xacti HD700 ook compatibel te maken met de Mac. Ook wordt het apparaat verscheept met een kopie van Adobe Premiere Elements 3.0 om het geschoten materiaal mee te bewerken. Foto’s kunnen worden opgeslagen op standaard SD-kaartjes, maar ook op SDHC-geheugenkaartjes.

De Sanyo Xacti HD700 komt eind oktober 2007 op de Amerikaanse markt in de kleuren zilver, rood en bruin. De verwachte prijs is 599,99 dollar. Wanneer dit model op de Europese markt komt is nog niet bekend.