1 min

Tags in dit artikel

,

Sanyo staat op het punt om een nieuwe camcorder te lanceren, namelijk de DMXCG9. De vorige versies van deze camcorder waren behoorlijk duur, maar het verschil met de DMXCG9 is het verschil in prijs. De DMXCG9 heeft namelijk een adviesprijs die schommelt tussen bedragen van 250 en 300 euro.

Omdat de prijs beduidend lager is dan die van de voorgaande modellen gaat dat ook iets ten koste van de performance van de camcorder. Sanyo laat ook weten dat de DMXCG9, de Xacti, het beste is voor beginners. Mensen die net zijn begonnen met het filmen en die graag willen experimenteren zouden deze camcorder moeten aanschaffen, volgens Sanyo.

Qua technische specificaties beschikt de Xacti over een 9 megapixel CMOS-sensor die een opnameresolutie heeft van 640×480 pixels. Voor het inzoomen maakt de Xacti gebruik van een 5x optische zoom.

Als de productie en de leveringen van de Xacti goed verlopen, dan zal het apparaat rond het einde van april in de winkels liggen.

Sanyo is ook al bezig met een opvolger van de CA65, namelijk de CA8. Het opmerkelijke is, dat de CA8 een waterproof camcorder is.