Microsoft heeft eindelijk DreamScene voor Windows Vista gelanceerd. Deze Extra voor gebruikers van Vista Ultimate was oorspronkelijk voor januari 2007 gepland. Met deze Extra kan men video’s als bureaubladachtergrond kiezen. Microsoft heeft vijf video’s bij de download toegevoegd, maar gebruikers kunnen zelf ook filmpjes selecteren zolang deze in het MPEG- of WMV-formaat zijn.

Extra’s zijn programma’s die via Windows Update gedownload kunnen worden voor Vista Ultimate. Microsoft bestempelde deze Extra’s als een van de grote redenen om het duurdere Ultimate te kopen en niet Windows Vista Home Premium.

Door het herhaaldelijk uitstellen van de software heeft Barry Goffe, directeur van Vista Ultimate, op 2 juli zich verontschuldigd op zijn blog. Hierin verklaarde hij dat er Extra’s in de zomer gelanceerd zouden worden. Helaas kon hij zich ook niet aan deze belofte houden.

DreamScene is de vierde Extra in de rij na Texas Hold ‘Em Poker, BitLocker en verschillende taalpakketten. Maar liefst 20 taalpakketten moeten nog steeds gelanceerd worden, terwijl het Group Shot fotoprogramma dat door Bill Gates persoonlijk op de CES 2007 werd aangekondigd, al voor Windows XP beschikbaar is.

In een nieuwe reactie op zijn blog reageert Goffe tevens op het veranderde welkomstvenster van de Ultimate Extra’s. Hij verklaart dat hij begrijpt dat sommige sites en bloggers dachten dat Microsoft geen Extra’s meer zou uitbrengen, maar dat in werkelijkheid het tegendeel waar is. Naast de taalpakketten zal er een collectie aan andere Extra’s worden gelanceerd waarvan Goffe zeker is dat ze goed in de smaak zullen vallen. "We zullen deze plannen beter toelichten als alle taalpakketten eindelijk gelanceerd zijn!" aldus Goffe.