2min

Tags in dit artikel

,

Gateway volgt Apple en Sony, zij gaat ook een all-in-one computer maken en heeft daarbij tegelijkertijd gelet op het design ervan.

Apple heeft kort geleden haar all-in-one iMac compleet vernieuwd, en Sony kwam op de markt met haar VAIO LT-serie. Na deze producten voegt Gateway zich hier nou ook bij met haar nieuwe Gateway One.

De Gateway One is voorzien van een 19 inch LCD-scherm met een resolutie van 1440 x 900 pixels. Rondom het scherm zit een grote hoeveelheid aan aansluitingen waaronder drie USB 2.0-poorten, één Firewire-poort en een geheugenkaartlezer. Wanneer de computer aan de binnenkant bekeken wordt zal men zien dat er nog ruimte is voor twee harde schijven. Op deze manier kan de opslagruimte dus uitgebreid worden. Gateway voegt tevens een zeer innovatieve stroomadapter toe. In deze stroomadapter vindt de gebruiker namelijk vier extra USB 2.0-poorten, een SPDIF-, een optische audio- en een netwerkaansluiting. Door deze toevoeging kunnen allerlei lelijke kabels netjes verborgen blijven onder de tafel.

Het basissysteem zal 1300 dollar gaan kosten en zal beschikken over een Intel Core 2 Duo T5250 processor, 320 GB harde schijf, een Intel X3100 onboard grafische kaart, een 1.3 megapixel webcam en een dual-layer dvd-brander. Wanneer de consument 1500 dollar gaat betalen zal de harde schijf 400 GB groot worden en zal de grafische kaart vervangen worden door een ATI Mobility Radeon HD 2600 XT. Voor de prijs van 1800 dollar krijgt de consument het maximale, dit is een Intel Core 2 Duo 7250 processor, 500 GB opslagruimte en een analoge/digitale tv-tuner.

De modellen van 1300 en 1800 euro zullen enkel te koop zijn bij Best Buy. Het 1500 dollar kostende model zal de consument alleen kunnen kopen bij Gateway.