1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

3Com wordt overgenomen door de investeringsmaatschappij Bain Capital en het Chinese netwerkbedrijf Huawei Technologies voor 2,2 miljard dollar. Deze bedrijven hebben dat vrijdagmiddag besloten aldus de zakenkrant The Wall Street Journal en een aantal anonieme bronnen. De overname zal in het eerste kwartaal van 2008 worden afgerond.

De plannen zijn dat Bain de meerderheid van alle aandelen overneemt en Huawei zal een commerciële en strategische partner van 3Com worden. De aandelen worden voor 5,30 dollar verkocht. Dit is 44 procent meer dan de prijs die het aandeel op donderdag had. In de afgelopen zomer zijn er geruchten opgedoken dat 3Com in de etalage stond, sinds die tijd zijn de aandelen flink gedaald.

Bain en Huawei waren niet de enige die interesse hadden in 3Com. Het Canadese bedrijf Nortel haakte af toen Bain en Huawei het akkoord sloten. 3Com had eerder gezegd dat ze haar dochterbedrijf Tipping Point naar de beurs zou brengen, dit bedrijf zorgt voor netwerkbeveiliging. Dit plan is waarschijnlijk van de baan. Sinds vorig jaar is 3Com volledig eigenaar van het Chinese netwerkbedrijf H3C, dit was eerst van Huawei. Vorig jaar wou Bain dit bedrijf ook hebben maar dat lukte niet. Het lijkt nu dus alsnog te gaan lukken omdat Bain nu waarschijnlijk voor het grootste deel eigenaar wordt van 3Com.